Sari la conținut

Escaladă pentru copii

Copiii care au participat la acţiunea organizată de Jandarmeria Braşov au aflat cum să urmeze marcajele turistice montane, cum să se caţere pe stânci, ce obiecte trebuie să aibă în rucsac atunci când pleacă pe munte, dar şi cum să treacă peste frica de înălţime.

"Desfăşurăm câteva activităţi cu copiii aflaţi în tabere din zonă, activităţi de pregătire în domeniul montan, câteva sfaturi ce au voie şi ce nu au voie să facă pe munte şi, de asemenea, câteva exerciţii pregătite pentru ei, aceste exerciţii fiind asigurate de către jandarmii montani", a spus Ciprian Aldea - purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Montane Braşov.

După ce au aflat toate informaţiile, cei mai curajoşi dintre copii s-au aventurat să urce pe o stâncă. Totul s-a desfăşurat într-un cadru deosebit, unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din ţară, în Munţii Piatra Craiului.

"Este foarte important datorită biodiversităţii care se găseşte aici. Sunt 40 din speciile prezente în ţara noastră. Foarte multe specii de păsări, plante animale...toate sunt concentrate în Parcul Naţional Piatra Craiului", a spus Iulian Nenu - reprezentant Regia Pădurilor.

În cadrul escaladei a fost organizat şi un concurs, iar câştigătorii au primit premii speciale. Nimeni nu a plecat din tabără fără o amintire.