Sari la conținut

Evaluarea Naţională la clasa a VI-a

Evaluarea la proba de limbă şi comunicare a început cu surprize pentru unii elevi de clasa a VI-a. Cei care studiază limba germană principal. Iniţial trebuiau să susţină examenul la limba engleză iar apoi au aflat că Acesta a fi în germană.

"Pe parcurs au spus că o să fie engleză dar în ultimul moment au schimbat cu germană. M-a luat prin surprindere", spune 

Elevii însă nu au întâmpinat dificultăţi.

"Am mai făcut nişte modele de subiecte înainte şi mi se pare mai interesantă şi mai bună pentru că nu e plictisitoare. Adică dacă ar fi tot română şi după aia tot germană te-ai plictisi pe un subiect şi ar fi prea mult, mi se pare mie", spune un elev.

Profesorii însă susţin că subiectele nu respectă programa predată la clasă.

"Nu verifică ceea ce noi am predat efectiv la clasă deci achiziţiile copiilor nu sunt verificate", declară profesorul de limba engleză Carmen Frank.

Lucrările vor fi corectate de profesori de specialitate care trebuie să facă şi fişe cu recomandări pentru fiecare elev. Toate aceste cerinţe, care necesită mult timp, provoacă nemulţumiri în rândul cadrelor didactice, care susţin că nu sunt recompensate corespunzător pentru atâta muncă.

"Va trebui să specificăm pentru fiecare elev ce anume a reuşit elevul să înţeleagă şi ce mai urmează să remedieze. Deci pentru fiecare elev trebuie făcut un astfel de desfăşurător, un întreg text narativ nu numai pentru elev, pentru întreaga clasă", spune Carmen Frank.

Evaluarea continuă vineri cu proba la matematică şi ştiinţe, testare susţinută de peste 4.000 de elevi în tot judeţul.