Exerciţiu antitero la Sinaia. Telverde antitero, gratuit: 0800 800 100

Data publicării:
ANTITERO

Exerciţiul a început în plină stradă, în faţa Primăriei Sinaia. O maşină suspectă a fost oprită în trafic. Doi ocupanţi au deschis focul asupra jandarmilor. Unul a fost rănit, dar celălalt a intrat, cu un pachet suspect, în clădirea Primăriei.

Două grupe tactice ale Jandarmeriei Prahova au luat cu asalt intrările Primăriei Sinaia, unde s-a refugiat teroristul.

"La momentul potrivit, s-a făcut intrarea în obiectiv, acolo s-a reuşit determinarea agresorului să părăsească imobilul şi să fie neutralizat de către echipa de lunetişti", lt. col. Bogdan Colţănel, comandant Detaşament AT, Gruparea Mobilă de Jandarmi Prahova.

Odată neutralizat al doilea terorist, pirotehniştii Brigăzii Antitero a SRI s-au ocupat de dispozitivul explozibil. Un luptător îmbrăcat în costum de protecţie din kevlar a luat rucsacul şi l-a pus în faţa unui tun cu apă. Viteza foarte mare a detonării a făcut ca circuitele dispozitivului să fie distruse, înainte ca impulsurile electrice să ajungă la încărcătura explozibilă.

"A fost o acţiune de prevenţie, tocmai în spiritul culturii de securitate a oraşului", Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Unul din cele mai importante obiective ale exerciţiului a fost să convingă oamenii obişnuiţi să nu încerce o intervenţie directă, dacă vreodată se întâlnesc cu astfel de pericole, în viaţa de zi cu zi.

"Ţara nu îşi doreşte şi nu are nevoie de genul acesta de eroi, între ghilimele. Sunt oameni pregătiţi, care pot interveni şi, mai mult, sunt oameni plătiţi să facă acest lucru", col. Daniel Croitoru, şef Structură Antitero, Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova

Orice pachet suspect sau persoană care trezeşte bănuieli trebuie semnalate la 112 sau la linia gratuită deschisă non stop de SRI, pentru semnalarea riscurilor teroriste: 0800 800 100.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri