Expoziţie de jucării istorice, la Casa Mureşenilor 

Data publicării:
JUCARII

Marian Spatariu colecţionează jucării de ani de zile. Povestirea copilăriei din cadrul expoziţiei a vizat jucării din centrul şi sudul ţării. Colecţionarul deţine mii de obiecte de antichitate, însă un loc aparte în sufletul său îl ocupă jucăriile. "Această expoziţie are inedit faptul că marea majoritate a jucăriilor sunt acţionate mecanic, deci fără sursă de curent.", declară Marian Spatariu - colecţionar.

Cea mai veche jucărie este o figurină care ilustrează un copil ce cântă la vioară. Are mai bine de o sută de ani, iar odinioară numai copiii care făceau parte din înalta societate îşi permiteau astfel de jucării. Printre obiectele expuse se numără căluţi din lemn, păpuşi, ursuleţi, maşinuţe şi scaune pentru copii.

Jucăriile au trezit amintiri pentru vizitatorii care au călcat deja pragul expoziţiei."Am văzut nişte păpuşi de pe vremea bunicilor şi sunt foarte diferite de cele din ziua de azi, chiar mai interesante. Mi se par mult mai frumoase şi mult mai pline de creativitate.", ne spune unul dintre vizitatorii expoziţiei.

Exponatele rămân la Muzeul Casa Mureşenilor până în luna martie, iar preţul biletului de intrare va fi redus atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Aceştia vor plăti câte doi lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri