Sari la conținut

Fără ornamente de Sărbători

Anul acesta, de sărbători, ploieştenii vor rămâne doar cu amintirea frumoasă din anii trecuţi a oraşului împodobit cu sute de mii de luminiţe colorate şi ghirlande.

"Totul era ca în poveşti. Vă spun sincer! Mai ales când am prins anii în care chiar ningea", spune un localnic.

"Era foarte frumos. Şi centrul şi tot oraşul era foarte frumos", spune un localnic.

"O să fie nişte sărbători urâte..", spune o localnică.

"În ceilalţi ani, Primăria municipiului Ploieşti aloca pentru ornamentele de sărbători sume care depăşau un milion de lei. Anul acesta, suma alocată este mult mai mică - de doar 200.000 de lei, astfel că anul acesta Ploieştiul va fi unul dintre puţinele dacă nu chiar singurul municipiu din ţară fără luminiţe de Crăciun", relatează Sorina Secelean - reporter Digi24 Braşov.

Probleme au apărut după ce două servicii şi regii subordonate Consiliului Local Ploieşti nu au reuşit să cadă de acord asupra bugetului care urma să se aloce pentru ornamentele de sărbători. Montarea şi întreţinerea instalaţiilor ar fi urmat să coste 750.000 de lei iar demontarea lor, alte 500.000. Edilii au considerat devizele supraevaluate, aşa că în septembrie au cerut să fie specificate toate locaţiile în care urmau să fie montate instalaţiile şi nu au mai alocat decât cei 200.000 de lei. A fost organizată şi o licitaţie. Nimeni nu a semnat contractul cu Primăria.

"Cel care a venit să liciteze, a licitat cu aproape sută la sută mai mult decât valoarea oferită de noi. Aşa că altă soluţie decât anularea nu putea fi", spune Iulian Teodorescu - viceprimar Ploieşti.

Pe pagina de Facebook a Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti, reprezentanţii se scuză faţă de cetăţenii oraşului motivâd că suma alocată de Primărie nu permite încheierea niciunui contract cu o firmă care să asigure iluminatul de sărbători.

"Crăciunul nu o să mai fie la fel fără luminile din oraş. O să mă plimb pe aici şi nici măcar nu o să simt magia sărbătorilor", spune o tânără.

"Nu o să mai fie acelaşi lucru fără luminiţe. Se strică tot farmecul. Adică ce Crăciun e ăla, fără luminiţe?!", spune altă tânără.

În 2013, Primăria Ploieşti a alocat 1,3 milioane de lei pentru instalaţiile şi ornamentele care au împodobit oraşul de sărbători.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu

Pe aceeași temă

Parcare furată cu totul

Era o parcare amenajată în urmă cu nici doi ani, în baza unui proiect de modernizare și reparare a șoselei