Sari la conținut

FC Braşov pe buza prăpastiei

Promisiunile legate de plata restanţelor salariale şi condiţiile în care echipa îşi desfăşoară activitatea i-au făcut pe antrenori şi jucători să vorbească despre problemele din clubul braşovean.

"Am căutat şi am reuşit până acum să menţinem clubul în viaţă. Singuri, nu putem să facem aceste lucru. Nu este nici miloagă, nu vreau să fie interpretat nici în alt fel acest grest al meu. Nu aş dori ca mai târziu regretele să fie tardive faţă de soarta clubului", Adi Szabo, antrenor FC Braşov.

Restanţele financiare ajung la aproape trei luni pentru jucători iar condiţiile de pregătire îi aduc la limita răbdării. Mai mult unitatea de acare au dat dovadă elevii lui Szabo în finalul sezonului regulat a dispărut în câteva zile de la startul play-off-ului.

"Sunt o grămadă de lucruri care l-a început s-au promis şi nu s-au plătit. Au zis că facem promovăm, dar unde, cu ce? Aici e problema. Noi tot timpul vorbim de promovare. Nu se mai poate aşa ceva. Suntem pe stomacul gol. Am ajuns la un nivel în care fotbalul românesc merge târâş. Noi mergem pe sub pământ", Marius Matei - jucător FC Braşov.

"Până acum ne-am îndeplinit obiectivul mai ales în condiţiile în care sunt aici. Am copil mic acasă şi nu am mai luat un ban de trei luni. Îmi e foarte greu", Silviu Pană - jucător FC Braşov.

Promisiunile conducerii braşovene sunt legate de plata unui salariu în acest zile cu banii proveniţi de la Concordia Chiajna după vânzarea în vară a portarului Florin Iacob, revenit între timp sub formă de împrumut la echipa braşoveană.

"Până dai randament trebuie să îi dai ceva la jucătorul ală. Nu ai o vitamină, masă, nimic. Dacă tot ceri de la jucătorul ală până la urmă nu mai are de unde. Poate suporterii nu ştiu condiţiile care sunt. Nu poţi să promovezi pe stomacul gol. Nu s-a întâmplat la nicio echipă să promoveze fără să ia bani 5-6 luni", Răzvan Avram - jucător FC Braşov.

Pentru stegari urmează o partidă extrem de importantă în lupta pentru play-off. Vineri seara de la ora 18:00 în direct pe Digi Sport cu toate problemele existente, FC Braşov are nevoie de toate cele trei puncte în disputa cu Chindia Târgovişte. Cele două echipe sunt despărţite de 4 puncte cu braşovenii aflaţi pe locul 4 cu 19 puncte în timp ce Chindia este pe 3 cu 23 de puncte.

Redactor: Adrian Susanu
Operator: Alex Apetroae