Fenomenele meteo, analizate în Sibiu

Data publicării:
METEOSB030913

Philippe Steiner, unul dintre cei mai experimentaţi meteorologi din Elveţia, a venit la Sibiu pentru a pune cap la cap ultimele informaţii despre evoluţia vremii pe bătrânul continent. O problemă majoră o reprezintă încălzirea globală.

"Cred că va fi necesar să facem unele adaptări, putem lua măsuri de prevenire. Va fi bine să putem preveni ceva, chiar dacă va fi greu. Unele schimbări vor fi, dar este o parte a datoriei noastre să încercăm să aflăm exact în ce vor consta ele şi ce măsuri sunt necesare. Trebuie să evităm încălzirea atmosferei cât de mult putem", afirmă Philippe Steiner.

Alături de Philippe, la conferinţa internaţională din Sibiu, au venit 90 de specialişti, reprezentanţi ai Serviciilor Naţionale de Meteorologie şi Hidrologie din Germania, Italia, Grecia, Polonia, Rusia şi România. Prevenirea fenomenelor periculoase este una dintre temele dezbătute de meteorologi.

"Trebuie să prevenim populaţia, lansând avertizări mult mai bune, spunându-le oamenilor, cu câteva zile înainte, că va fi o furtună severă şi cum se pot ei proteja împreună cu proprietăţile lor. Aceasta este cea mai importantă sarcină pe care o avem în Germania", spune  Detlev Majewski, un meteorolog venit din Germania. 

Vestea bună este că, ţara noastră se pregăteşte pentru o toamnă normală din punct de vedere meteorologic.

"Prognozele pe următoarele luni arată că vom avea cantităţi de precipitaţii apropiate de norme. Asta înseamnă pentru agricultori, de exemplu, că nu vom avea toamna din 2011. În 2011 nu au putut să are pământul, nu au
putut să pună rapiţă şi grâul de toamnă", ne spune doctorul Ion Sandu, director general ANM.

Printre sectoarele economice, a căror activitate este direct influenţată de prognozele meteo, se numără agricultura, transporturile şi industria energetică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri