Festin culinar la Târgul de Toamnă

Data publicării:
SARMALE

Maeştrii în prepararea cârnaţilor s-au folosit de cele mai inedite reţete. Unii au apelat la înţelepciunea bătrânilor şi au venit cu reţete din vechime, alţii, mânaţi de spiritul inovativ, au venit cu elemente de originalitate, însă, doar de ei ştiute.

" O reţetă specială, am sunat bunicii, rudele, pe toată lumea, să îmi dea o reţetă bună ", povesteşte Lőrincz Leher - participant

" Anul acesta am păstrat tradiţionalul, dar l-am combinat cu ceva mai modern, cu ingrediente mai speciale " , adaugă un alt participant.

Şi cum niciun festival gastronomic nu poate exista fără un public priceput în ale degustării, miile de pofticioşi au invadat centrul oraşului.

" Foarte delicioşi au fost cârnaţii, mai ales după bere, foarte buni, gustoşi ", spune un turist.

Dar ca să treacă proba de foc, cârnaţii au fost degustaţi de membrii unui juriu de specialişti - Ordinul Cavaleresc Gastronomic din Transilvania. Criteriile de selecţie au fost destul de aspre.

" Igiena locului de muncă, aspectul echipelor, cum sunt îmbrăcaţi, normal, acestea au fost pe plan secund, principal, la un asemenea concurs, este gustul preparatului, al cârnatului ", a precizat Bagoly Miklos Levente - membru Ordinul Gastronomic Transilvania. 

Programul a continuat duminică cu o întrecere în pregătirea sarmalelor. Domnul Szocs a venit la festival cu reţeta proprie pe care a combinat-o cu cu una imprumutată de la slovaci.

 „Patru sau cinci sarmale in foi de viţă se ambalează într-un foi de varză şi aşa ies sarmalele în cuib ", susţine Emil Szocs - bucătar.

In timp ce juriul puncta cele mai bune preparate, oamenii s-au intrecut in degustări culinare.

„ Are varză, are carne, are orez, condimentele sunt aceleaşi pe care le folosim şi noi. Sunt foarte bune ", povesteşte o turistă. 

Evenimentul din acest weekend nu este singular, în judeţul Covasna au loc periodic festivaluri culinare precum festivalul clatitelor și al preparatelor la ceaun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri