Sari la conținut

Festival în aer de munte

SkyDreamers este un nume deloc întâmplător ales de clubul de parapantişti din Săcele. Virusul senzaţiilor tari îi mână până deasupra norilor. Nu există învinşi sau învingători, ci doar pasionaţi, care şi-au transformat hobby-ul într-o profesie. Un exemplu este Ferencz Istvan.

"Este un mod de viaţă pentru mine. Dacă acum nu aş mai putea să zbor, ar fi foarte trist", a spus Ferencz Istvan - instructor de zbor.

Pasiunea nu este, însă, totul. Pentru că acest sport implică şi riscuri, Istvan ştie mai bine ca nimeni altul de ce anume au nevoie iubitorii de adrenalină pentru siguranţă, în aer.

"Zborul presupune o pregătire teoretică în primul rând şi obţinerea unui brevet de pilot parapantă, a unei licenţe", a precizat Ferencz Istvan.

Punctul de plecare în competiţie, aflat la cota 1300 şi la doar 600 de metri diferenţă de nivel faţă de localitate, a fost creasta dealului Bunloc. Un loc strategic ales, de unde se văd cele mai importante piscuri şi, mai ales, priveliştea copleşitoare a Braşovului, transformat parcă într-un furnicar.

Evenimentul a avut şi o latură caritabilă. Oamenii au putut dona bani pentru copiii de la un orfelinat din Săcele.