Sari la conținut

FITS nu este doar teatru

Doi dansatori profesioniști din Argentina au venit special de pe continentul sud-american ca să-i învețe pe spectatorii Festivalului de Teatru celebrul tango.

"Mie mi se pare incredibil numărul de artiști, țări, spectacole, ateliere, pe care le propune acest oraș.Pune acest oraș interesant pe harta artistică mondială", Leo Calvelli, dansator de tango. 

Centrul orașului a fost animat de jonglerii de la un circ din Olanda. Sute de copii s-au înghesuit să învețe trucurile predate de profesioniști.

Unii copii au venit cu părinții, în timp ce alții au fost aduși de profesori direct de la școală.

"Am zis că este o activitate instructivă și distractivă, în același timp", profesor.

"Suntem alături de copiii noștri entuziasmați și ne bucurăm de o zi minunată la acest festival", părinte.

Una dintre cele mai inedite expoziții din festival s-a deschis la Muzeul Brukenthal. Intrarea în sala de expoziții se face printr-un tunel întunecat. Picturile expuse transpun diferite ritualuri în care este implicat corpul uman.

"Expoziția merită văzută. Acum, eu m-am uitat atât din punct de vedere al picturilor, al calității artistice, cât și descrierile sunt foarte interesante", vizitator.

"Am vrut să fac și filme care să exprime ritualurile din pictură și tot ceea ce vedeți în tunel și ce este proiectat sunt filmări făcute în prealabil", Anca Albani, artist .

Anul acesta, cele mai numeroase spectacole din festival, după cele de teatru, sunt cele de circ, cu peste 100 de reprezentații.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu