Flashmob pentru bolnavii de hepatită

Data publicării:
FLASHMOB HEPATITA

Nu văd, nu aud, nu vorbesc despre hepatită! Acesta este mesajul, pe care reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice au încercat să-l transmită cetăţenilor. Voluntarii au organizat un flashmob prin care, timp de două ore, au angrenat zeci de oameni să-şi acopere simultan ochii, urechile şi gura. Cele trei gesturi sunt simbolurile internaţionale reproduse de cele trei maimuţe mistice înţelepte. "Îndemnunul nostru către cetăţeni este să meargă cel puţin o dată pe an la medic şi să sesizeze orice nergulă sau să-şi facă analizele specifice pentru că nu sunt nici măcar scumpe", Cezar Irimia - preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Cronici din România.

Emilia Mirea, balerină la Opera Braşov, a simţit pe propria piele ce înseamnă această boală, astfel că, prin dans, a încercat şi ea să transmită un mesaj. "Vreau să îi rog pe oamenii care indiferent că ştiu sau nu ceva despre această boală şă meargă să se testeze", este sfatul artistei.

Data de 28 iulie este declarată Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Hepatitei. România se află pe primul loc în Europa la numărul de bolnavi de hepatită, cu aproximativ 45 de decese la suta de mii de locuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri