Sari la conținut

Fondatorul Regiotrans, găsit mort în avion

Presa din Columbia şi Costa Rica au acordat spaţii largi subiectui. Potrivit reprezentanţilor poliţiei locale, afaceristul român se afla de pe întâi februarie în Columbia. Miercuri, împreună cu iubita lui de 35 de ani, a luat un avion din Bogota spre San Jose, Costa Rica. Înainte de aterizare, stewardesele au fost avertizate că afaceristul nu este la locul său. Câteva minute mai târziu a fost găsit fără suflare în toaleta aeronavei. Poliţia din Costa Rica a deschis o anchetă, iar prima impoteză luată în calcul este cea a suicidului. Atât Ministerul de Externe din România, cât şi compania aeriană au confirmat decesul. Într-un comunicat emis de poliţia din San Jose se mai spune că de la iubita lui Costel Comăna a fost confiscată suma de 11 mii de dolari. Potrivit legilor locale, banii ar fi fost deţinuţi ilegal.

În ţară, Costel Comăna era căutat de procurorii anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care partenerul său de afaceri, Iorgu Ganea, a fost arestat. Cei doi ar fi dat mită mai multor oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor şi CFR pentru ca firma lor, Regiotrans, să fie favoritază în atribuirea unor contracte. Printre cei mituiţi este un director în cadrul CFR, Estrelia Stefănescu.

Procurorii susţin că Estrelia Ştefănescu ar fi trucat licitaţii şi ar fi ajutat compania Regiotrans să obţină dreptul de a merge pe liniile CFR spre cât mai multe destinaţii. Anchetatorii au aflat că directorul ar fi primit în schimb carduri de motorină, revizii gratuite pentru maşină şi vacanţe. De asemenea, cei doi copii ai ei au fost angajaţi la Regiotrans. Dus la audieri a fost şi Claudiu Dumitrescu, director în cadrul ministerului Transporturilor.

Oficialul ar fi primit 20 de mii de euro ca să menţină subvenţia acordată de stat companiei particulare Regiotrans. Într-un singur an, firma care face concurenţă Căilor Ferate a primit 183 de milioane de lei.