Fost liceu, ajuns prada hoţilor

Data publicării:
LICEU PARASIT

Liceu din Uzina 2 a rămas în paragină după ce, în 2011, a fost comasat cu Colegiul Economic. Elevii şi profesorii s-au mutat acolo, iar clădirea a rămas fără pază. Instituţia a căzut rapid pradă hoţilor, iar, în momentul de faţă, oricine poate intra în clădire fără restricţii.

Clădirea este acum complet devastată. Nu mai are geamuri şi uşi, iar, din interior, hoţii au furat tot ce au putut. Din toamna anului trecut reprezentanţii inspectoratului şcolar poartă discuţii cu autorităţile locale pentru ca fostul liceu să fie reabilitat, iar în noua clădire, să se mute actualul Liceu Sportiv.

"Liceul Sportiv din Municipiul Braşov funcţionează în condiţii improprii, într-o clădire retrocedată, într-un spaţiu unde sunt doar clasele 1-8, nu au săli de sport", afirmă Răzvan Popa, viceprimar Braşov. 

Pentru asta, însă, este nevoie de foarte mulţi bani, pe care autorităţile nu au, deocamdată, de unde să îi scoată. Autorităţile caută o sursă de finanţare şi speră să poată demara lucrările de reabilitare a liceului anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri