Fost poliţist, în arest la domiciliu

Data publicării:
POLITIST ARESTAT

Dimineaţă, în jurul orei 10 şi 30 de minute, fostul comisar şef a fost prezentat magistraţilor de la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie şi au dispus arestul la domiciliu al inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

"A avut o atitudine sinceră, şi-a recunoscut, încă din faza în care dosarul era la procuror, toate faptele reţinute în sarcina sa. A pus faptele pe seama unei uşurinţe în serviciu", a declarat Ioan Gliga - avocatul inculpatului

Avocatul inculpatului a mai precizat că, în aproximativ două săptămâni, fostul comisar va încerca să achite prejudiciul adus la bugetul de stat., în valoare de 22.000 de lei. Joi, fostul poliţist a fost ridicat de anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov, sub acuzaţiile de abuz în serviciu. Într-un comunicat emis de DNA se arată că: "În perioada noiembrie 2011 - august 2013, în calitatea avută de comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Braşov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, inculpatul Iordache Florin nu și-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că și-a însuşit sumele de bani confiscate de la mai mulți contravenienţi, ridicate în baza proceselor-verbale pe care le-a întocmit."

Procurorii vor face recurs la decizia de astăzi a magistraţilor Tribunalului Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri