Sari la conținut

Fostă poliţistă, cercetată penal 

Tânăra de 27 de ani a intrat în Poliție chiar de pe băncile liceului, în anul 2007. A fost încadrată la Serviciul Rutier. Toți agenții din Sibiu îi predau ei procesele verbale și sumele colectate peste zi, iar polițista avea sarcina să depună banii în Trezorerie. Conducerea Inspectoratului de Poliție a început un control financiar, în luna august.

"A fost numită o comisie de inventariere a chitanțelor amenzilor aplicate de către polițiștii Serviciului Rutier în perioada 2010-2015 și, în urma acestei inventarieri, s-a constatat că există suspiciunea rezonabilă de săvârșire a infracțiunilor de fals și uz de fals", spune Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu. 

Contabilii desemnați de IPJ să controleze actele și-au dat seama imediat că ceva nu e în regulă. În mijlocul anchetei fiscale, polițista s-a prezentat la un concurs organizat de ISU și a plecat din rândurile poliției sibiene.

"Ea a îndeplinit toate condițiile prevăzute în selecție și, în acest moment, începând cu 1 octombrie, este încadrată la structurile de suport ale Inspectoratului", spune Bianca Sabău, purtător de cuvânt ISU Sibiu. 

Ancheta internă a IPJ a descoperit o fraudă de proporții. În ultimii cinci ani, polițsta ar fi modificat "din pix" sumele încasate din amenzi și ar fi depus la Trezorerie sume mult mai mici decât cele încasate. Cazul a fost predat Parchetului de pe lângă tribunalul Sibiu.

Procurorii au cerut e expertiză contabilă, ca să afle suma exactă pe care polițista și-a însușit-o. Pentru că este vorba despre multe acte care au fost modificate de mână, este posibil ca, în cadrul anchetei, să fie nevoie și de o analiză grafologică.

Șoferii sibieni sunt indignați că banii plătiți ca amenzi rutiere au ajuns în buzunarul unei angajate a Serviciului Rutier.

"Dacă a luat bani din amenzi... nu-i a bună, dar... e, asta e. Fiecare știe ce... Nu e ok să iei bani", spune un șofer sibian.

"Să-i fie rușine! Foarte rău, dacă ei, care reprezintă legea, fac asemenea chestii urâte, ce să ne așteptăm la restul, care n-au nici pregătirea, nici poziția socială?", spune alt șofer.

Polițista este cercetată acum, în stare de libertate, pentru fals, uz de fals și abuz în serviciu.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Pe aceeași temă