George Scripcaru, sub control judiciar

Data publicării:
SCRIPI

Primarul George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu şi de faptul pentru că ar fi dispus ca unele active ale CET Braşov să treacă în proprietatea Bepco.

"În ceea ce priveşte staţia de 110kv, arăt că înainte ca CET SA să intre în procedura insolvenţei cei de la Bepco, respectiv Costan Simina, a prezentat o listă cu bunurile pe care dorea să le cumpere, între acestea fiind şi staţia de 110 kv, esenţială pentru activitatea Bebco, despre care nu avea cunoştinţă că trecuse între timp în proprietatea Tetkron. După ce a aflat că nu poate cumpăra staţia de la CET, s-a plâns primarului, iar Scripcaru George ne-a chemat la primărie, pe mine, pe Cuţitei şi pe Mateciuc, ne-a certat, ne-a luat chiar în derâdere că am vrea să facem afaceri cu energie electrică la care nu ne pricepem şi ne-a dat dispoziţie să vindem staţia celor de la Bepco", le-a declarat procurorilor un angajat al CET.

Contractul dintre municipalitate si Bepco a fost semnat în anul 2010, iar firma controlată de Mihai David a început să livreze agent termic. Procurorii susţin că George Scripcaru este acuzat si de luare de mită, de faptul că a dat o lucrare cu dedicaţie unei firme din satul Calbor, controlată de vărul Siminei Costan, care era omul de încredere al lui Mihai David.

Patronul firmei a recunoscut în faţa procurorilor că a plătit materiale de campanie. El a comandat, la o firmă din Făgăraş, 4000 de pixuri inscripţionate cu sigla PDL, 2000 de cutii chibrituri şi 3500 brichete personalizate, dar a plătit şi 2000 de pachete cu alimente.

Firma de construcţii nu a realizat toate fazele lucrării, iar Curtea De Conturi s-a sesizat. Procurorii susţin că George Scripcaru a încercat să îi facă pe angajaţii Tetkron, care supervizaseră lucrarea, să plătească.

"Domnul primar ne-a dat un ultimatum, în sensul că eu și cei 3 angajați avem 24 de ore să aducem banii. Eu i-am spus că sună a cămătărie și am ieșit. Pe hol i-am spus că iau niște pastile care îmi ajută memoria din perioada respectivă. Discuția s-a purtat altfel pe hol, în sensul că mi-a spus să găsesc o soluție să pun banii și ulterior vom găsi o soluție pentru a-i recupera", a declarat un suspect în dosar.

În dosar apare şi numele Alinei Durbacă, viceprimar al oraşului. Anchetatorii susţin că, împreună cu primarul, ar fi cerut consiliului de administraţie al Tetkron să îi pedepsească pe cei salariaţi.

Primarul şi cei doi oameni de afaceri reţinuţi nu au vrut să comenteze informaţiile furnizate de DNA. În şedinta de CL de astăzi au fost scoase cele doua proiecte de hotărâre referitoare de pierderile înregistrate de Tetkron.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri