Sari la conținut

Ghid turistic, tipărit de elevi

Ghidul municipiului Făgăraş a fost conceput de opt elevi de clasa a noua şi a XII-a de la Colegiul Naţional Radu Negru, sub îndrumarea profesorului lor de georgrafie. Broşura are 45 de pagini, în care sunt prezentate, în limbile română, engleză şi germană, 12 obiective turistice din Făgăraş, dar şi istoria oraşului.

Ne-a ajutat doamna profesoară de limba germană a fost destul de greu. Ne-a luat ceva timp să corectăm", a spus Magdalena Greavu, elevă. 

„Au mai fost la rând multe ghiduri dar deja s-au învechit", a spus Ana-Maria Ramb, elevă. 

Ghidul este rezultatul a şase luni de muncă şi prezintă, pe lângă Cetatea Făgăraşului, statuia lui Badea Cârţan, statuia Doamnei Stanca, mai multe biserice de diferite culte, dar şi alte obiective.

"Un ghid din acesta pentru comunitatea noastră este foarte important. Făgărașul este o comunitate cosmopolită, mai ales în perioada interbelică a fost", spune Nicolae Postolache, profesor de geografie.

Întregul proiect a costat 2.700 de lei. O parte din bani au fost obţinuţi printr-un program finanţat la nivel naţional special pentru elevi, iar restul sumei a venit din sponsorizări. Până acum, elevii au tipărit 100 de exemplare pe care le vor distribui în librării şi la toate obiectivele care apar în ghid.

"Nu stăm bine la promovarea turitică atât cât ne-am dori. Poate că problemele de infrastructură general ne răpesc prea mult timp pentru a gândi astfel de proiecte foarte importante", a spus Sorin Mănduc, primarul localităţii Făgăraș

Un exemplar va putea fi cumpărat cu sume cuprinse între 22 si 25 de lei. Din banii astfel obţinuţi elevii vor ca anul viitor să editeze încă o variantă în limba franceză. Ghidul este primul material turistic prin care Făgarașul este promovat şi din ipostaza de centru geografic al României.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache

Pe aceeași temă