Sari la conținut

HANDBAL. Argint pentru junioarele Coronei

Fetele pregătite de Mariana Târcă şi Eugen Ciulei au cedat în ultimul act cu 21 la 20 contra celor de la CSS Caracal. Ultimul act din Sala Kati Szabo a fost unul extrem de echilibrat cu momente tensionate şi cu două formaţii care au evoluat cu mult trac. Peste toate aceste elemente, momentele echilibrate din final au fost influenţate de unele decizii ale brigăzii de arbitrii care au înfuriat tabăra Coronei. Pe parchet, ultimele minute au fost dramatice. CSS Caracal a condus cu 20 la 18 cu 4 minute înainte de ultimul fluier. Cu 34 de secunde rămase pe tabelă, Berbece a egalat la 20, dar în ultima fază a jocului oltencele au înscris golul decisiv. A fost o înfrângere care nu a ştirbit în vre-un fel bucuria acestei generaţii talentate pentru handbalul braşovean.

"Sunt foarte fericită, nu mă deranjează că am luat medalia de argint, am luptat cu fetele, ne-am bătăt, am dat tot ce am putut, cu unele lipsuri în echipă. Consider că se putea mai mult de atât, la anul vom arăta cu siguranţă", a spus  Daria Bucur - jucătoare Corona Braşov.

Junioarele au plecat acasă şi cu două premii individuale luate de Daciana Hosu pentru cel mai bun portar şi Ana Lopătaru, cea mai bună extremă. Deşi nu a putut evolua la turneul final din cauză că a făcut vărsat de vânt, Sorina Târcă, una din componentele de bază a primit şi ea la final medialia de vicecampioana.

"Fetele au fost admirabile, au demonstrat că pot să fie o adevărată echipă, chiar şi atunci când lipseşte o piesă din puzzle. Pentru mine ele sunt campioane", a spus Mariana Târcă - antrenoare Corona Braşov.

Este al doilea an consecutiv pentru junioarele braşovencele când dispută finala, ele cedând şi sezonul trecut în finală, tot în compania echipei din Caracal. Din acest lot, 6 handbaliste vor face saltul la echipa de senioare pentru sezonul viitor.

Redactor: Adrian Susanu
Operator: George Oltean

Pe aceeași temă