HARGHITA. Băile Tuşnad, staţiunea care a reînviat

Data publicării:
BAILE TUSNAD

Staţiunea este aşezată pe malul stâng al Oltului, iar primele informaţii despre apele minerale care se ascund aici datează din 1600. Izvoarele de la Tuşnad sunt renumite pentru faptul că au numeorase elemente chimice benefice atât în curele interne, cât şi în cele externe.

"Apa termalã se extrage la o temperatură de 60 de grade, apoi noi o procesăm şi o introducem în bazin la o temperatură de 34-38 de grade şi este benefică pentru mai multe afecţiuni locomotorii, în primul rând, pentru reumatism", a spus Santa Robert - administrator centru welness 

Centrul are şase bazine şi patru saune, iar intrarea costã 30 de lei pentru trei ore şi 50 de lei pentru întreaga zi.

"Aici se fac tratamente pentru bolile cardio-vasculare, pentru boli digestive. Toate tratamentele se fac pe baza unei consultaţii, avem un medic specialist în incinta bazei", spune Pirosca Edith - reprezentant hotel. 

Pe lângã acest tip de relaxare, turiştii care ajung la Băile Tuşnad se pot bucura, mai ales în aceastã perioadã a anului, de peisajul superb şi de traseele turistice din pãdure. Una dintre cele mai cunoscute destinaţii este Piatra Şoimilor, o rezervaţie naturalã de un hectar şi jumãtate formatã din roci vulcanice. De asemenea, din Tuşnad se poate ajunge la lacul Sfânta Ana, pe un traseu în urcare care dureazã douã-trei ore. Frumuseţea locului atrage anual în jur de 350 de mii de turişti.

O noapte la un hotel de patru stele din Tuşnad costă 130 de lei de persoană, cu mic dejun inclus. Cei care vor să aibă parte de tratamente plătesc pentru cinci zile de cazare, cu pensiune completă 500 lei, iar copiii care-i insoţesc pe părinţii sau bunicii au reducere 50 la sută.

Reporter: Ioana Mihai / Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri