Sari la conținut

HARGHITA. S-a dat drept procuror DIICOT

În comuna Sânmartin, judeţul Harghita, primarul şi viceprimarul au căzut în plasa escrocului care se dpdea procuror DIICOT. Ascuns în spatele unei poveşti bine puse la punct, bărbatul le-a cerut edililor să-i dicteze prin telefon datele de pe carduri.

"El a povestit un caz că nu ştiu ce fraudă s-a comis şi au apărut anumite sume mari pe cardurile primarilor şi pe urmă deci m-am gândit mult şi mi-am dat seama că nu poate să fie un procuror adevărat", a spus Gergely Andras - primarul comunei Sânmartin.

În doar câteva minute, viceprimarul a rămas fără 9.000 de lei în cont. Deşi a reclamat imediat dispariţia banilor, poliţia spune că identificarea infractorului nu e deloc una uşoară.

"Ne este foarte greu să identificăm după nişte cartele prepay. Avem prea puţine pârghii să identificăm locul din care sunt efectuate aceste apeluri .Vorbim despre infracţiunea de înşelăciune dar şi de aceea de efectuarea de operaţiuni bancare în mod fraudulos", spune Gheorghe Filip - purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Poliţiştii nu ştiu încă dacă e vorba de un infractor sau de mai mulţi. Un lucru este cert. Cu banii din conturile edililor s-au făcut cumpărături online. Până acum s-au identificat şapte păgubiţi, toţi primari si viceprimari. Doar doi au depus plângeri oficiale. Vestea s-a dus repede în tot judeţul.

"Borboly Csaba, colegul meu din Harghita, m-a avertizat, mi-a trimis un mesaj foarte clar cu această chestie, eu la rândul meu am scris un sms în circuitul primarilor", a spus Tamas Sandor - preşedintele CJ Covasna.

Un incident similar a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Vrancea, unde 14 primari au primit un telefon de la un aşa zis procuror DIICOT, care le cerea de asemenea datele bancare. Edilii vrânceni şi-au dat seama la timp de înşelăciune.

Reporteri: Mirela Palcu
Operatori: Dan Dascălu