Sari la conținut

HOCHEI. Eliminaţi în semifinale

Braşovenii au început weekendul de la 2 la 0 pentru oaspeţi, dar au cedat şi ambele jocuri de pe teren propriu cu 4 la 3 sâmbătă şi 2 la 0 duminică. Elevii lui Jerry Andersson au fost depăşiţi în fiecare meci pe parcursul seriei şi au încheiat disputa cu Miskolc într-o partidă în care atacul galben-albaştrilor a evoluat mult sub aşteptări.

"Am pierdut cu 4 la 0 şi ştiu că este un scor sever, dar dacă ne uităm meci de meci, diferenţa este de doar 1-2 goluri, iar la final, fiecare gol e important. Per ansamblu, meciurile 2 şi 4, când am avut două meciuri consecutive, Miskolc a fost la un nivel sau două peste. Vorbim aici despre forţă, condiţie fizică, media de vârstă şi de tehnica individuală", a precizat antrenorul Jerry Andresson

Braşovenii speră însă în rejucarea celor două meciuri de pe teren propriu după ce conducerea a făcut o contestaţie către conducerea Ligii MOL. Statutul competiţiei prevede ca meciurile din semifinale să fie conduse de o brigradă formată din 4 arbitrii, lucru care nu s-a întâmplat, disputele de sâmbătă şi duminică având la centru un singur arbitru slovac.

"În regulamentul Ligii MOL scrie clar la articolul 38 că pentru play-off trebuie să fie neaparat 4 arbitrii, indiferent dacă sunt autohtoni sau sunt străini. Acest lucru nu s-a respectat din dorinţa celor de la Miskolc de a veni cu arbitrii din Slovacia" a precizat Zoltan Olti Paşca - preşedinte secţie Corona Braşov.

Braşovenii au contestat maniera de arbitraj încă de la finalul primului meci al seriei dar răspunsul oficial venit de la Lig, a Mol, nu a schimbat felul în care au fost conduse următoarele jocuri ale Coronei. Astfel, braşovenii bifează încă un obiectiv ratat după înfrângerea din Finala Cupei, desfăşurată în septembrie şi Turneul Cupei Continentale găzduit de patinoarul Olimpic, jucătorii şi conducerea declarând pe parcursul anului că vor să reediteze finala de anul trecut din Liga Mol. Pentru braşoveni rămâne o singură competiţie până la finalul sezonului, campionatul intern, acolo unde vor întâlni în semifinală Dunărea Galaţi.