Îmbulzeală la distribuirea alimentelor UE

Data publicării:
AJUTOARE UE 071013

Mulţi dintre beneficiari s-au pus la coadă încă de azi-noapte, deşi distribuirea alimentelor a început abia la ora 9.00 dimineaţa. Printre ei s-a aflat şi Ioan Dinu care a venit la depozit imediat după miezul nopţii, de teamă să nu rămână fără alimente.

"Trebuie să luăm printre primii pentru că riscăm să nu mai avem alimente, dacă se întârzie, dacă venim mai târziu. Aşa am păţit şi anul trecut, am rămas fără alimente", povesteşte Ioan Dinu.

Astăzi erau programate să îşi ridice pachetele doar persoanele cu handicap, însă reprezentanţii DSS nu au mai putut să ţină cont de programări.

"Oamenii au impresia că nu vor ajunge cantităţile de alimente, noi îi asigurăm că vor ajunge. Momentan în stoc sunt pentru 4.500 de persoane. Regula este următoarea: luni şi marţi persoanele cu handicap, miercuri şi joi, persoanele pensionare şi vineri şomerii", declară Mariana Topoliceanu, director Direcţia de Servicii Sociale Braşov

Ajutoarele pot fi ridicate de la fostul Liceu de Alimentaţie şi Turism, de pe strada Zizinului, până la sfârşitul lunii martie.

Fiecare beneficiar primeşte făină, mălai, ulei, zahăr, zacuscă, o conservă de roşii, o pungă de paste făinoase, o conservă de carne de porc şi 250 de grame de miere. În Braşov, aproape 12.000 de persoane beneficiază de alimentele acordate de Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri