Împrumutul pentru aeroport, blocat

Data publicării:
IMPRUMUT AEROPORT

Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, susţine că nu primeşte acordul pentru credit pentru că a trecut în opoziţie, prin ruperea de USL a Partidului Naţional Liberal, care are majoritate în Consiliul Judeţean.

"Din păcate, dacă o s vedeţi lista localităţilor cărora li s-au acordat aceste credite, pentru că niciun credit nu poate fi luat fără acordul Ministerului de Finanţe, o să vedeţi că această acţiune a fost total politizată. 90% din localităţi sunt localităţi PSD", a spus Aristotel Căncescu - preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Colegii din opoziţie însă, spun că de la Ministerul de Finanţe nu a venit nicio înştiinţare oficială cu privire la respingerea aprobării creditului.

"Eu cred că în urma analizei documentelor depuse de CJ, comisia de împrumuturi din cadrul Ministerului de Finanţe va aproba în final acest credit, deşi judeţul Braşov este la limita gradului de îndatorare", a spus Mihai Popa - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Din creditul de 6,5 milioane de euro, 5 milioane ar fi trebuit să fie folosiţi pentru continuarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Până acum, Consiliul Judeţean a investit peste 12 milioane de euro în construirea pistei, care va avea o lungime de peste 2.800 de metri.

Pista aeroportului din Braşov este construită în proporţie de 95%, iar constructorii promit că va fi gata într-o lună. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesari bani pentru terminal, turn de control, balizaje şi suprafeţele de mişcare, adică aproximativ 30 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri