În cabinetele medicale şcolare din Braşov bate vântul

Data publicării:
CRIZA DE MEDICI IN SCOLI

La Şcoala Nr. 11, de exemplu, învaţă peste o mie de copii. Aici sunt 15 clase after school şi alte cinci de gimnaziu. Conducerea şcolii spune că lipsa medicului sau a asistentului din unitate va fi o mare problemă, pentru că, în caz de urgenţă, nu are cine să intervină. 

Doamna Paraschiva este asistent medical pediatru de mai bine de 13 ani. Vestea că este posibil să nu mai lucreze în şcoala în care i-au trecut câteva generaţii prin mâini, a şocat-o. Doamna Paraschiva nu îşi va pierde locul de muncă, însă, ştie că plecarea sa din şcoală îi va afecta în primul rând pe copii, care nu vor mai putea fi monitorizaţi corespunzător. Până la noi decizii ale Ministerului, cabinetul în care lucra va rămâne cu lacătul pus.

Ceva mai norocoşi, elevii din 13 licee din Braşov vor putea apela la nevoie la medicul şcolar, pentru că aici cabinetele vor rămâne deschise. Pentru ca măcar jumătate din necesarul de personal să fie acoperit, ar mai fi nevoie de mai bine de 30 de medici şi 150 de asistente medicale, însă aceştia nu pot fi angajaţi din cauză că angajările în sistemul bugetar sunt blocate iar Ministerul Sănătăţii nu a dat bani pentru aşa ceva. Primăria a făcut numeroase adrese către Minister, însă, toate au rămas fără răspuns. " Fondurile vin de la Ministerul Sănătăţii, sunt plătite de către Primărie prin DSS. La nivelul municipiului nu avem resurse ca să angajăm atât de mulţi oameni.", Răzvan Popa - viceprimar al municipiului Braşov, PSD

Nici solicitările DSP nu au fost onorate până în prezent. În Braşov, un medic are în îngrijire, în medie, 2.500 de elevi din trei-patru şcoli, deşi legea le alocă maximum 1.500 de elevi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri