Sari la conținut

În paşi de tango, prin Braşov 

Pentru al şaptelea an la rând, dansatori profesionişti de tango se întâlnesc în Braşov şi dau frâu liber pasiunii pentru dans. Sorbiţi din priviri de trecătorii care au uitat pentru câteva clipe de tumultul oraşului şi de zgomotul maşinilor din jur.

Unii dintre cei aflaţi în public nu s-au putut abţine să se alăture perechilor de dansatori profesionişti.

"E un prilej frumos de a uita de problemele zilnice. Mi-a plăcut să dansez şi am dansat şi mă simt bine", a spus un trecător.

"În tango este vorba despre improvizaţie şi oamenii se exprimă în foarte multe moduri. Acesta este unul dintre ele", povesteşte o dansatoare.

"Serile, de obicei, le-am petrecut în Piaţa Sfatului, unde publicul e deja obişnuit cu Guerilla Milonga, aşa se numesc petrecerile de tango în aer liber", a spus Doina Enache - organizatorul evenimentului.

Printre maeştrii tango-ului veniţi din străinătate pentru acest eveniment, se numără Daniel Garcia. Dansează tango de mai bine de jumătate de secol şi spune că dansul, ca un virus, îi mai curge prin vene, la fel ca în tinereţe.

"Ce înseamnă tango-ul pentru mine? Este viaţa mea, este totul. Nu doar îmbrăţişarea, dragostea pe care o trezeşte ci şi cultura atâtor ţări pe care mi-a fost dat să le cunosc datorită tango-ului", spus Daniel Garcia.