În Postul Sfintei Marii localnicii din Ţara Făgăraşului îşi duc maşinile la sfinţit

Data publicării:
SFINTIRE MASINI

În anul 2004, după un accident în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni din Victoria, preotul paroh a luat hotărârea ca, o dată pe an, în Postul Sfintei Marii, să slujească pentru bunăstarea celor pentru care maşina
aproape că a devenit o a doua casă. Chiar dacă aceast lucru nu îi fereşte pe şoferii neatenţi de amenzi sau accidente, oamenii cred în puterile benefice ale slujbei şi s-au înghesuit să îşi aducă maşinile la sfinţit.

Perioada este numai bine aleasă, pentru că acum se întorc, să îşi petreacă vacanţa în ţară, majoritatea celor plecaţi să muncească în străinătate. Pentru ei sfinţirea maşinii este cu atât mai importantă cu cât, în fiecare an, parcurg un drum lung şi au nevoie de binecuvântarea preotului pentru a se simţi protejaţi.

Dacă în alte părţi astfel de slujbe se plătesc, preotul din Victoria spune că nu le cere nimic oamenilor şi că este la libera lor alegere să lase câţiva lei pentru serviciul adus.

Peste 60 de şoferi, care au parcat sâmbătă în curtea bisericii din Victoria, au plecat cu nădejdea că slujba, pentru care au plătit câţiva lei, îi va ajuta să fie ocrotiţi în drumul lor. Din acest an rugăciunea pentru sfinţirea maşinilor a fost inclusă şi în cărţile după care slujesc preoţii ortodocşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri