Sari la conținut

Începe campania de sterilizare a câinilor

La Braşov, câinii comunitari nu vor fi eutanasiaţi. Este decizia pe care au luat-o autorităţile locale, în colaborare cu Asociaţia Milioane de Prieteni. Primăria a decis să efectueze patru campanii anuale de sterilizare a câinilor din tot oraşul. Prima campanie începe din 15 aprilie.

"Primăria a propus această campanie de sterilizare cetăţenilor care nu au posibilitatea materială să meragă la un cabinet veterinar şi care, sigur, au câini care nu sunt de rasă, în curte, şi care nu încetează să se înmulţească şi să mărească numărul câinilor fără stăpân de pe stradă" declară Cristina Lapis - preşedinte AMP Braşov.

Asociaţia Milioane de prieteni a numărat aproape 350 de câini fără stăpân. În timp ce maidanezii vor intra în evidenţele primăriei, mai greu va fi să se ţină cont de patrupedele care stau pe lângă fostele platfome industriale sau în curţile agenţilor economici. Aşa că autorităţile au decis să îi someze pe aceştia să-şi castreze câinii.

"Am pregătit deja o colaborare, o să le trimitem scrisori prin care o să le cerem să colaboreze cu noi în sensul rămânerii unui număr mai mic de câini pe aceste platforme", declară Adrian Atomei - viceprimar Braşov.

Câinii comunitari vor putea fi preluaţi de către hingherii primăriei, vor fi sterilizaţi şi microcipaţi şi ţinuţi în adăpostul din Stupini. În plus, de la 1 aprilie, Asociaţia Milioane de Prieteni a dezvoltat o campanie de donaţii prin SMS, pentru susţinerea sterilizării patrupedelor fără stăpân.

Sterilizarea şi microciparea unui câine costă în cabinetele de specialitate peste 300 de lei. La Asociaţia Milioane de Prieteni şi adăpostul din Stupini, braşovenii pot face donaţii pentru îngrijirea câinilor.