Industria, motorul economiei braşovene

Data publicării:
INDUSTRIE BV

Dacă înainte de anii '90 fabricile de stat au fost cele care au propulsat Brașovul în topul orașelor de renume din țară, după regimul comunist companiile straine au relansat industria brașoveană.

"Este o firmă în plină dezvoltare datorită faptului că avem vânzări foarte mare la nivel european", spune Traian Petruț, șef secție, Preh.

Fabrica Preh s-a deschis în anul 2009 În prezent aici lucrează 850 de angajați, iar cifra de afaceri a atins 125 milioane de euro. În următoarea perioadă, reprezentanții companiei prevăd dublarea suprafeței de producție, pentru ca în anul 2019 să ajungă la un număr de 1.400 de angajați.

"Investim în ei, avem proiecte de școlarizare, de școală profesională, burse private", a declarat Mihaela Forgaciu, directorul general al Preh România. 

În parcul industrial de la Ghimbav își desfășoară activitatea unii dintre cei mai importanți jucători de pe piața autmotive din regiune. Nemţii de la Continental se extind în acest an cu un laborator de testare de 1.700 de metri pătraţi

"Foarte multe proiecte vin aici la Brașov, la Continental, se mută din Germania și vin la noi ", a spus Alina State, specialist comunicare în cadrul Continental 

O altă mare companie germană face parte din grupul Dräxlmaier. Aici lucrează aproximativ 1.200 de angajați. Anul acesta a avut loc și o extindere cu încă două hale.

"Aceste două hale au 25.000 mp cu o investiție de 50 de milioane de euro. Am angajat deja 150 de oameni anul acesta și mai avem de gând să angajăm până la sfârșitul anului", a precizat Marius Șuranyi, directorul general Dräxlmaier.

Nu doar Brașovul are de câștigat de pe urma acestor investitori ci și comunele limitrofe municipiului. Pe raza comunei Cristian există deja 11 societăți comerciale din care șapte sunt companii mari.

„Sunt niște investitori de calitate, de forță ca să zic așa. Buni plătitori la bugetul local", a declarat Dragoș Serafim, primarul comunei Cristian

Brașovul este cel mai important exportator din regiunea centru. Numai anul trecut, firmele brașovene au exportat mărfuri în valoare de peste 2 miliarde de euro.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri