Înfrăţire pe hârtie

Data publicării:
infratire 20pe 20hartie-51744

Mişcarea de înfrăţire între oraşe s-a dezvoltat după al doilea război mondial, în paralel cu evoluţia procesului de integrare europeană. De regulă, astfel de relaţii sunt încheiate pentru a stabili unele trasee comerciale, economice şi turistice.

Deşi Sibiul este înfrăţit de aproape 20 de ani cu oraşul belgian Malines, acest lucru nu este trecut pe panoul de la intrarea în burgul din inima Ardealului. Faptul inedit este că oraşul belgian dă numele unei rase celebre de câini poliţişti, foarte la modă în ultima vreme.

Singura legătură între oraşele Sibiu şi Malines poate fi faptul că la Centrul Chinologic din Sibiu sunt antrenaţi zeci de câini poliţişti din rasa care dă numele oraşului belgian. Cu alte cuvinte, înfrăţirea între cele două oraşe stă mai mult pe hârtie decât în viaţa reală.

La aproape 40 de kilometri distanţă de Sibiu ajungem într-unul dintre cele mai poluate oraşe din ţară, Copşa Mică. Aici, in toamna anului 2007 a fost semnat protocolul de înfrăţire dintre oraşul francez L'Hermitage şi Copşa Mică. Doar că localnicii spun că pana acum n-au avut habar despre acest lucru.

La un an distanţă de la înfrăţire, în oraşul din nordul judeţului Sibiu a fost inaugurat de francezi un centru de vacanţă destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Şi … cam atât!

Potrivit statisticilor aproape 200 de oraşe şi municipii din România au în prezent parteneriate sau înfrăţiri semnate cu tot atâtea oraşe din toate colţurile lumii. Anual sunt cheltuite zeci de mii de euro pentru vizitele reciproce dintre părţile implicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri