Invenţie din banii de bursă

Data publicării:
INVENTIE DIN BANII DE BURSA

Un minicalculator cu o baterie externă, un card de memorie cu sistemul de operare, o placă audio cu microfon şi speaker, o mănuşa şi o pereche de ochelari - astfel poate fi descris în câteva cuvinte sistemul care, în câţiva ani, ar putea ajuta mii de persoane hipoacuzice să comunice cu lumea exterioară.

După trei luni de lucru intens fiecare piesă şi-a găsit utilitatea în ingeniosul sistem.

Pentru Andor, lucrurile par extrem de simple, aşa că nu i-a fost deloc greu să ne arate şi nouă cum funcţionează sistemul de comunicare pentru hipoacuzici.

Sistemul ar putea imita foarte bine, comunicarea naturală. El are capacitatea să transforme în sunet, fie şi prin vocea unui robot, gândurile unei persoane care nu s-ar putea exprima decât în scris.

Sistemul nu doar că este extrem de util, dar este şi foarte uşor de folosit. Cu câteva ore de exerciţu, orice persoană ar putea învăţa să folosească mănuşa inteligentă.

Lui Andor i-ar mai trebui o lună de lucru intens la sistemul de comunicare, pentru ca produsul să poată fi prezentat specialiştilor şi, speră el, introdus pe piaţă. A investit aproape o mie de lei în conceperea sa, bani strânşi din bursa de studiu pe care o primeşte lunar, iar când va fi gata, el spune că un astfel de sistem ar putea să coste mai puţin de 700 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri