Invenție pentru stingerea rapidă a incendiilor

Data publicării:
INVENTIE POMPIERI

Specialiștii spun ca dispozitivul, care arată ca o țeavă perforată, este extrem de util mai ales în stingerea incendiilor de autoturisme. Şi asta pentru țeava poate fi aruncată direct în foc, unde creează o perdea de apă, astfel că focul poate fi stins în doar câteva zeci de secunde.

Unul dintre cei care au creat acest dispozitiv este Mihai Olteanu. Este comandantul gărzii de intervenție și are o expreiență de 27 de ani ca pompier. De-a lungul carierei sale s-a confruntat cu multe situații grele, mai ales din cauza lipsei dotărilor, astfel că, împreună cu încă un coleg, a creat exact dispozitivul care să-i ajute să intervină în locurile greu accesibile.

"Într-o zi am ajuns la această variantă, am confecționat-o, am probat-o", ne spune Mihai Olteanu

Pentru a putea fi folosit și de alți colegi din țară, cei de la ISU Braşov au înaintat deja actele pentru omologarea dispozitivului, dar și pentru a primi avizul de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Invenţia celor de la ISU Brașov este cu atât mai utilă cu cât, dacă există pericol de explozie, pompierii se pot îndepărta de focar în timp ce acest dispozitiv poate realiza răcirea zonei sau stingerea focarelor de incendiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri