Sari la conținut

Investiţie ratată. Infochioşcurile nu funcţionează pentru că nu are cine să le repare

Cabina de informare electronică amplasată lângă Spitalul Judeţean Braşov rămâne un mister pentru orice trecător. Nimeni nu îşi aminteşte ca echipamentul să fi funcţionat vreodată şi mulţi nici măcar nu ştiu cum şi la ce l-ar putea folosi.

"N-are niciun ecran, n-are niciun afişaj, n-are nimic care să-l identifice pentru ce reprezintă. Nu mi se pare normal să nu funcţioneze, dacă e pus acolo trebuie să reprezinte ceva şi să fie de folos", spune un localnic.

Infochioşcul de lângă Spitalul Judeţean a fost instalat in 2008. Consiliul Judeţean a cumpărat atunci, în total, alte 12 echipamente electronice de exterior şi şapte de interior. Şapte au fost amplasate în Braşov, iar restul în Făgăraş, Feldioara şi Râşnov. Peste 90 de mii de euro au fost cheltuiţi doar în acest scop. Un caz special este la Bastionul Postăvarilor, unde Consiliul Judeţean a amenajat un întreg muzeu virtual, cu o sumă de peste trei ori mai mare.

Defecţiunile ivite la muzeul virtual blochează vizitarea întregului Bastion al Postăvarilor. Obiectivul a fost restaurat şi redeschis în 2012, după o investitţe de aproape 300.000 de euro.

Reparaţia infochioşcurilor ar trebui făcută de o firmă cu care Consiliul Judeţean avea încheiate contracte.

"În ceea ce priveşte aceste infochioşcuri, am avut sesizări că o parte din aceste infochioşcuri nu funcţionează, motiv pentru care am rugat colegii de la IT să facă o verificare în teren şi până atunci am blocat prelungirea acestor contracte, implicit nu am bugetat aceste contracte pentru anul 2014", precizează Mihai Pascu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov

În lipsa banilor pentru contractele de mentenanţă, de repararea celor 20 de infochioşcuri răspândite în judeţ trebuie să se ocupe cei trei specialişti IT ai Consiliului Judeţean. Lucru care este practic imposibil, ţinând cont de faptul că aceeaşi specialişti au în administrare şi întreg sistemul informatic din birourile instituţiei.

Şi infochioşcul din Livada Poştei, unde ajung toţi turiştii cate vor să urce în Poiana Braşov, este defect. În aceeaşi situaţie sunt şi trei dintre aparatele instalate în municipiul Făgăraş.

Pe aceeași temă