Sari la conținut

Jaf în 60 de secunde la bancă. 

Jaful a avut loc azi-noapte, în jurul orei 3:00, într-o sucursală bancară aflată nu departe de centrul Braşovului. Jaful a fost anunţat poliţiştilor chiar de firma de pază cu care are contract banca.

Spărgătorii au pătruns în sediul băncii folosind intrarea principală. Au forţat butucul uşii, au intrat şi au smuls seiful din perete în mai puţin de un minut.

Poliţiştii sunt de părere că lovitura a fost data de doua persoane, având în vedere viteza cu care au acţionat şi ustensilele pe care le-au abandonat.

"S-au găsit mai multe obiecte şi mijloace de probă care vor fi analizate de colegii de la criminlastică" a declarat cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov 

Sărgătorii au dat lovitura în timpul unei furtuni, aşa că alarma a fost estompată de tunete, dar totuşi locatarii din zonă au auzit sirena.

Banca nu avea paznic pe timp de noapte, ci era conectată la sistemul de alarmare al unei firme de pază. De altfel, agenţii de securitate au ajuns locul spargerii in cinci minute.

"Vă putem spune că a durat mai puţin de 40 de secunde, a durat cam 38 de secunde toată operaţiunea, ceea ce ne spune că ştiau bine locaţia, şi au reuşit să fugă cu o cutie cu bani care care cântărea aproximativ 50 de kilograme, deci au avut şi putearea fizică şi probabil şi suportul uman şi ajutorul din partea mai multor infractori", spune Adrian Cocan - director marketing firmă de pază.

În urmă cu doar două săptămâni, sistemele de secuitate şi pază ale băncii au fost inspectate şi omlogate de către poliţişti.

Pe aceeași temă