Judecătorii, îngropaţi în dosare

Data publicării:
DOSARE JUDECATORI

La Judecătoria Brașov au fost depuse, într-o săptămână, peste 100 de cereri, ale deţinuţilor din Penitenciarul Codlea care vor să iasă din închisoare în baza prevederilor noului Cod de Procedură Penală. Au fost depuse în medie, 20 de solicitări pe zi.

Având în vedere numărul ridicat de solicitări, judecătorii vor fi nevoiţi să acorde termene de judecată mai mari astfel încât completele să poată analiza în amănunt dosarele. În plus, cei opt magistraţi vor efectua ore suplimentare.

"La secția penală sunt opt judecători. aparent nu sunt suficienti, dar vor trebui sa fie suficienți pentru că nu există alt disponibil de personal. Normal, aceștia vor analiza toate constestațiile ce se formulează de la penitenciar", declară Anda Sânpetru - purtător de cuvânt Judecătoria Braşov

 "Aceste cereri, pentru a fi respinse, trebuie acordate termene de judecată, trebuie puse pe rol, trebuie numți avocați din oficiu, deci, ocupă, practic, timpul de judecată al instanței", spune avocatul Vladimir Ciolacu.

La 1 februarie, atunci când Noul Cod Penal a intrat în vigoare, doi deţinuţi de la Penitenciarul Codlea au fost eliberaţi pe loc, pentru că ispăşiseră pedepse mult mai mari decât prevede în acest moment Codul Penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri