Sari la conținut

Klaus Iohannis nu mai este primar al Sibiului

Scurt si concis în declaraţii, Klaus Iohannis a ţinut să le mulţumească în primul rând sibienilor care i-au acordat încredere şi l-au votat de patru ori primar al oraşului. Nu a uitat, însă, nici de colegii din primărie şi din celelalte instituţii cu care a colaborat în toţi aceşti ani şi împreună cu care a reuşit să transforme Sibiul într-unul dintre cele mai frumose şi vizitate oraşe din ţară şi din Europa.

Klaus Iohannis îşi va prelua mandatul de preşedinte al ţării abia în 22 decembrie, iar până atunci va pleca într-o vizită privată în Statele Unite ale Americii. Întrebat de jurnalişiti ce lucruri personale va lua cu el la Cotroceni, fostul primar a spus că printre acestea se va afla un ceas pe care l-a moştenit de la bunicul său şi care îi este foarte drag.

Imediat ce Instituţia Prefectului va lua la cunoştinţă demisia lui Klaus Iohannis, consiliul local Sibiu se va întruni pentru alegerea unui primar interimar. Conform procedurilor, demisia lui Iohannis trebuie să ajungă şi la Ministerul Administraţiei şi Interelor, şi abia apoi Guvernul va decide data la care se vor organiza alegeri pentru desemnarea unui nou primar al Sibiului.