La şapte şcoli din judeţ niciun elev nu a promovat 

Data publicării:
PROMOVATI EVALUARE

La Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Săcele, din cei 81 de elevi care au terminat clasa a opta, s-au prezentat la evaluare doar 57. Niciunul nu a luat notă de trecere.

"Pe domnul director nu l-am văzut niciodată să coboare jos, să fie între copii. Sau să fie profesoarele între copii, nu. Din 90 de profesori, care sunt aici cadre didactice, să zicem că 30% învaţă, dar restu..", spune un părinte.

Conducerea şcolii susţine însă că elevii abia vin la cursuri.

"Pentru noi este o performanţă să îi aducem la şcoală, să îi alfabetizăm, să nu îi lăsăm pe drumuri, să încercăm să şe dăm şansa să înveţe măcar o meserie", Florin Moraru, director Şcoala Gimnazială Nr 5 din Săcele.

La fel se întâmplă la şcoala din Zizin. 35 de elevi au susţinut Evaluarea Naţională. Niciunul însă, nu a promovat.

"Îi după profesori nu îi după copii. Profesorii sunt cam lasa-mă să te las", fost elev.

"Profesorii de la noi stă în cancelarie, bea cafea, stă la ţigări stă la caterincă şi cine să îi inveţe? Nu se ocupă deloc. Eu am făcut opt ani generala dar dacă mă pui să scriu nu ştiu să scriu. Şi am fost la şcoală", fost elev.

"(R: Ai altă Ttreabă, munceşti?) Da, mă ocup cu animalele. (R: Dar mergi la şcoală sau numai când ai timp?)
Mă duc de două-trei ori pe săptămână", elev.

Mediul defavorizat e de vină atât pentru dezinteresul elevilor pentru educaţie cât şi pentru lipsa de motivaţie a profesorilor.

"Profesorii care merg la aceste şcoli, chiar dacă sunt de bună credinţă, din cauza faptului că nu sunt plătiţi suplimentar pentru eforturile pe care le fac, de obicei, nu reuşesc să se implice suficient de mult", Claudiu Coman - sociolog.

Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean caută soluţii.

"Pregătirea suplimentară.....proiectul pe care l-a avut anul trecut inspectoratul şcolar, proiectul corect, a ridicat mult rezultatele şi cred că participarea elevilor în aceste şcoli, în aceste proiecte, i-ar ajuta foarte mult", Mirela Blemovici, inspector şcolar adjunct, ISJ Braşov.

În total, 117 elevi din judeţul Braşov au luat note sub 5 la Evaluarea Naţională.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri