Sari la conținut

Liviu Dragnea, preferat la Braşov

Membrii de partid din Braşov au fost harnici. Până la amiază aproape un sfert au trecut pe la secţiile de votare. Pe unii dintre ei, nici vremea rea şi nici vârsta ori boala nu i-a împiedicat să vină să voteze. Aurelia Hilohi are aproape 80 de ani. Este membru de partid de aproape 4 ani şi a venit să voteze cu gândul la mai bine

"Să dea Dumnezeu să-şi păstreze linia de corectitudine şi să nu cumva să abată stânga-dreapta pentru că ar fi păcat să trădeze aşa un partid", spune Aurelia Hilohi.

Alţii au venit pregătiţi cu hârtii pe care şi-au scris of-urile şi foarte hotărâţi ce aşteaptă de la noul lider pe care l-au votat

"Un lider, să fie mai combatant, să schimbe legile astea privind majorările parlamentarilor", spune un votant.

"Mie chiar îmi place de Liviu Dragnea. Mi-a plăcut dintotdeauna şi cred în el!", spune alt votant.

A fost pentru prima oară în istoria unui partid politic din România când absolut toţii membrii au votat. Ba mai mult, şi simpatizanţii au fost implicaţi în procesul de vot. Ei au avut la dispoziţie un chestionar pe care l-au completat. 

Iar pentru unii preşedinţi de secţii de votare, ideea chestionarelor pentru simpatizanţi a fost o necunoscută.

"Simpatizanţii nu sunt chemaţi, deci nu au probleme în secţia de votare simpatizanţii", spune Elena Dănela - preşedintele unei secţii de votare.

În unele comune urnele de votare au fost închise la ora 13:00. Şi asta pentru că până la acea oră au votat toţi membrii înscrişi pe liste.

"Secţiile în care sunt sub 100 de membri au fost să spunem mai hărnicuţe de dimineaţă. Avem un număr de 19 organizaţii teritoriale de această dată care au finalizat acest proces", spune Viorel Chiriac - senator PSD de Braşov.

În judeţul Braşov sunt în total peste 13.000 de membri ai Partidului Social Democrat.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alexandru Apetroae