Locuri disponibile pentru clasele pregătitoare

Data publicării:
CLASA PREGATITOARE

Directorii de şcoli din Braşov au primit deja foarte multe solicitări pentru înscrierile la clasa pregătitoare şi se aşteaptă ca numărul de locuri disponibile să fie depăşit atunci când părinţii vor veni să depună documentele pentru înscrierea copiilor. Anul trecut, la şcoala Nr. 5 din oraş, de exemplu, s-au format primele trei clase pregătitoare. Pentru că direcţiunea a primit mai multe cereri de înscriere decât prevedea schema, a cerut aprobare pentru formarea a patru clase.

"Anul acesta ne-am axat direct pe patru clase. Telefoanele sună. Sunt curioşi, au aflat de proiectul de calendar şi de metodologia de înscriere la clasa pregătotiare şi sunt nerăbdători, mai ales că anul acesta s-a devansat peiroada de înscriere", a spus Silvia Baciu - directorul Şcolii Generale Nr.5 din Braşov.

Pentru anul acesta se pregătesc 100 de locuri, adică 25 pentru fiecare clasă formată. Dacă numărul solicitărilor îl va depăşi pe acela al locurilor disponibile, însă, învăţătorii vor face un compromis şi vor lua mai mulţi elevi într-o clasă.

Pentru a putea preda la clasa pregătitoare, cadrele didactice au fost instruite prin cursuri de formare.

"Vom continua această formare până când vom asigura pentru toată resursa umană carea funcţionează la nivelul învăţământului primar această pregătire", a precizat Ariana Bucur - inspector şcolar general, ISJ Braşov

Dacă în anul şcolar 2013-2014, în judeţul Braşov au funcţionat 204 clase pregătitoare, pentru anul 2014-2015 se vor forma 216. Copiii de şapte ani care nu au parcurs clasa pregatitoare pot fi înscrişi de părinţi direct în clasa I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri