Lucrare de mântuială

Data publicării:
DRUM PREDEAL

Atât localnicii, dar şi turistii se plâng de starea proastă în care se prezintă şoseaua. Gropile, denivelările şi şanţurile de pe marginea drumului le dau mari bătăi de cap şoferilor.

"Dacă ar veni acum un neamţ şi ar vede ce e aici s-ar duce la el în Germania şi ar spune "domne nu vă duceţi la Trei Brazi că vă rupeţi şi maşina şi nu aveţi cu ce să vă duceţi acasă. Dacă ridic maşina sus s-ar putea să îi cadă roţile", spune un şofer.

Pentru că Trei Brazi este unul dintre cele mai frecventate locuri din Predeal, de drumul rău se plâng şi proprietarii de pensiuni.

"Din cauza drumului turiştii vin din ce în ce mai puţin în această staţiune. Adică avem turişti care din aceste cauze vin o singură dată, după care nu se mai prezintă la noi", Daniela Gheorghe, administrator de pensiune. 

Ani la rând de reabilitarea drumului s-au ocupat mai multe firme, însă niciuna nu a reuşit să finalizeze şoseaua. Ultima firmă ar fi trebuit să termine reperaţiile drumului în luna aprilie, însă fără succes.

"Angajaţii firmei care se ocupă de reabilitarea drumului au început lucrările în luna noiembrie a anului trecut. Prima întrerupere a lucrărilor a fost la sfârşitul lunii noiembrie, din cauza vremii nefavorabile. Lucrările au fost sistate şi în luna decembrie, dar şi la începutul acestui an. Tocmai de aceea pe drum nu s-au făcut decât frezări", Ruxandra Morar, reporter Digi24. 

Reprezentanţii consiliului judeţean au reziliat contractul şi spun acum că vor da firma în judecată.

"Noi am reziliat contractul îi acţionăm în judecată. Două luni de zile am încercat să dau de patronul acestei firme nu mi-a răspuns. (Reporter: Ce veţi cere în instanţă?) În primul rând tot efortul pe care l-am făcut cu firma de deszăpezire şi toate şanţurile pe care le-au lăsat în luna decembrie le-am astupat cu nisip ca să poată să cirucule acolo turiştii şi localnicii din Predeal. Şi bineînţeles daune pe care direcţia jurdică le-am cerut conform legii să ne îndreptăm împotriva lor",  Adrian Gabor, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov. 

Valoarea contractului pentru repararea drumului judeţean DJ 102 P Predeal - Cabana Trei Brazi este de aproape 400.000 de lei. Firma care a contractat lucrarea a fost înfinţată în 2005 şi are ca obiect principal de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului. A câştigat mai multe licitaţii cu Direcţii Silvice din ţară pentru reabilitări şi deszăpeziri de drumuri forestiere.

În 2015 şi Primăria Câmpina a avut probleme cu acestă firmă care a câştigat o licitaţie pentru refacerea străzilor din oraş. Muncitorii s-au apucat să scormonească fundaţia drumului fără să ţină cont de lucrările deja existente la reţelele de utilităţi şi au reuşit să distrugă o parte din căminele de gaz şi apă potabilă. Nimeni din conducerea firmei nu au putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere referitor la drumul de la Trei Brazi.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri