Luna ianuarie nu a adus nici zăpadă, nici profit în Poiana Braşov

Data publicării:
IANUARIE FARA ZAPADA

Pe pârtiile din Poiana Brașov este mai mult noroi decât zăpadă. Din cauza asta turiștii sunt tot mai puțini, iar teleschiul și telecabina funcționează la 10% din capacitate.  

Dacă iarna trecută turiştii abia îşi mai făceau loc pe pârtie, iar comercianţii numărau profitul generos la sfârşitul fiecărei zile, acum este exact opusul. Tarabele cu suveniruri, ceai fiert sau mâncare sunt închise. Puţini comercianţi se mai încumetă să stea în frig o zi întreagă, pentru câţiva lei.

Doar patru din cele şapte pârtii din Poiana Braşov sunt funcţionale, iar stratul de zăpadă nu depăşeşte 20 de centimetri. Astfel că puţini turişti se încumetă să urce pe pârtie.

Din 23 decembrie şi până acum, pe transportul cu cablu au fost înregistrate mai puţin de 200.000 de urcări. Cifra este mai mică decât iarna trecută, când în perioada Crăciunului, într-o singură zi, erau înregistrate 30.000 de urcări.

Specialiştii spun că, până acum, este cel mai slab din ultimii 10 ani. Lipsa zăpezii i-a făcut pe turişti să aleagă alte destinaţii precum Bulgaria, Austria sau chiar Elevţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri