Manifestări de Ziua Naţională

Data publicării:
MANIFESTARI 1 DEC

Duminică, de 1 decembrie, de la ora 11:00 în Piaţa Sfatului va avea loc o paradă militară a soldaţilor din Garnizoana Braşov, cu participarea piloţilor de la Aeroclubul României. Militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmisegetuza, ai Academiei Henri Coandă, ai Jandarmeriei şi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor face parte din garda de onoare.

Preoţii vor oficia un ceremonial religios, iar apoi miliatrii vor oferi o demonstraţie, care va consta într-un exerciţiu de instrucţie de front. Fanfara militară a Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă va prezenta un moment artistic, iar, poliţiştii braşoveni şi jandarmii vor face şi ei o demonstraţie a unui exerciţiu de intervenţie. Avioanele Aeroclubului Braşov vor survola Piaţa Sfatului în încheierea demonstraţiilor de aici.

La ora 13:00 manifestările se mută în Piaţa Unirii, acolo unde va fi oficiată o slujbă religioasă şi vor fi depuse coroane de flori la monumentul din piaţă. Urmează apoi un spectacol folcloric, în cadrul căruia Junii din Scheii Braşovului vor dansa Hora Junilor.

La ora 19:00 are loc un moment deosebit în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale: retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Braşov. Aceasta se va derula pe traseul: Piaţa Sfatului - str. Mureşenilor - B-dul Eroilor - B-dul 15 Noiembrie - „Patria", la sediul Comandamentului Brigăzii 2 Vînători de Munte.

Şi în Sfântu Gheorghe va fi marcată Ziua Naţională printr-o serie de manifestări, care vor începe de sâmbătă, cu teatru pentru copii, lansări de cărţi şi spectacol folcloric. Duminică la ora 12:00 are loc un concurs de înot Open Swim, la baza de înot şi recreere din Sfântu Gheorghe. Sunt invitaţi mai mulţi sportivi printre care Camelia Potec şi Dragoş Coman.

Va avea loc şi Marşul Unirii care va Catedrala Ortodoxă Sf Gheorghe până în Piaţa Mihai Viteazul, acolo unde va avea loc un spectacol folcloric. La ora 13:30 are loc ceremonialul militar si religios în Piaţa Mihai Viteazul, organizat de Instituţia Prefectului Judeţului Covasna. Ceremonialul va fi urmat de Hora Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri