Sari la conținut

Maraton în scop nobil

Maratonul "Ştafeta Carpaţilor" nu a avut limită de vârstă. Liviu Fulica este exemplul cel mai bun. La 62 de ani, e la al şaselea maraton - doar in 2015. Acum doi ani, când a descoperit că suferă de o boală la inimă, a găsit în alergare un tratament.

"Îmi place să spun că la o sută de ani voi alerga ultimul maraton", a spus Liviu Fulica - participant.

Printre concurenţi au fost atât sportivi de performanţă, cât şi simpli iubitori de sport şi natură.

"Încercăm să dăm o mână de ajutor sportivilor paralimpici, mă bucur că sunt participanţi în număr destul de mare, ceea ce înseamnă că ne place şi sportul şi ne place să îi ajutăm şi pe cei care au nevoie de susţinerea noastră", a spus cunoscuta gimnastă Andreea Răducan.

"Mă bucur că sunt aici, din păcate nu o să alerg, accidentarea nu permite, dar am făcut o promisiune că la anul mă voi pregăti mai bine", a spus şi Cristian Chivu.

Înscrierea la concurs a costat 70 de lei, iar banii strânşi vor ajunge la sportivii paralimpici care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de la Rio.

"Evenimentul e în creştere, interesul pentru sport e în creştere, oamenii sunt încântaţi că pot să susţină o cauză nobilă pentru paralimpici", a declarat Daniel Kearvell - organizator

Maratonul are deja o tradiţiee de zece ani şi la fiecare ediţie numărul participanţilor devine tot mai mare

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Lucian Păculea

Pe aceeași temă