Maraton pe zăpadă

Data publicării:
MARATON ZAPADA

La 81 de ani, Gheorghe Moşion aleargă cot la cot cu cei tineri, de fiecare dată când are ocazia. Pentru el, aceste competiţii reprezintă adevărata reţetă pentru o viaţă sănătoasă.

"Secretul este să fii serios, pentru sănătate. Deci eu, când vin la competițiile astea, sau când mă duc la antrenament, mă duc ca cum m-aș duce să fac tratament", spune Gheorghe Moşion.

Evenimentul este considerat unic în Europa, pentru că se aleargă pe distanța clasică a maratonului, 42 de kilometri, în condiții de iarnă. Au existat însă și etape intermediare, la 15 şi la 30 de kilometri, pentru ca fiecare să își testeze limitele pe un traseu special ales.

"Traseul este un traseu greu, într-adevăr, chiar prin greutatea și dificultatea lui, pentru că se desfășoară pe zăpadă, se desfășoară la o temperatură de -5 grade, zăpada în munte pe distanța de 14 kilometri are o grosime de un metru", precizează Vasile Dogaru - organizator principal.

"Traseul este foarte frumos, cu urcarea în cetate... suntem un grup de prieteni care alergăm de aproximativ 15 ani și ne antrenăm împreună...", spune un participant.

Competiţia are deja o tradiţie, iar autorităţile din Râşnov promit că anul viitor vor invita şi mai mulţi sportivi.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri