Marcaje refăcute cu ajutorul voluntarilor

Data publicării:
MARCAJE

 Ovidiu urcă pe munte de când era copil. Pentru că a observat că traseele din Munţii Făgăraş sunt din ce în ce mai puţin vizibile şi că mulţi turişti au probleme atunci când merg pe munte, s-a alăturat voluntarilor de la Asociaţia Montană Carpaţi, care au refăcut marcajele din oraşul Victoria până la Cabana Turnuri, un traseu lung şi anevoios.


" Nu chiar pentru oricine, dar pentru mulţi alţii, care poate nu cunosc poteca, iau o hartă, se uită pe ea, vreau să ajung sus la Turnuri, sus la Podragu, pe Moldoveanu mai departe şi vine pe aici şi la un moment dat, poate, aici este drumul forestier, drumul de acces, se descurcă, dar când ajunge sus în potecă, poate greşesc poteca ", spune Ovidiu Mocanu - voluntar. 

Remarcarea unui traseu turistic cere timp , astfel că voluntarii lucrează zi lumină.

" Traseul, să zic, ieri a fost în jur de 10 ore, astăzi mai puţin, coborârea este mai rapidă, urcarea mai grea un pic ", susţine Andi, un alt voluntar.

Turiştii care s-au aventurat pe traseul Turnuri spun s-au bucurat când au observat că voluntarii refac marcajele.

Traseele sunt grele şi te poţi pierde uşor prin munţi, sunt multe coborâri abrupte şi urcuşuri, e un lucru foarte bun. 

" Mi s-a părut foarte impresionant acest gest, pentru că ajută foarte mult turiştii, se pot orienta mai bine pe poteci sau pe drumul lor", spune Andi - voluntar.

Asociaţia Montană Carpaţi a reuşit să refacă, cu ajutorul voluntarilor, aproximativ 800 de kilometri de marcaje din munţi. Anul acesta, asociaţia şi-a propus să refacă 250 de kilometri de poteci de munte, prin proiectul "Voluntar în Carpaţi".

" În ultima perioadă am marcat în Făgăraş, în partea de Vest, un traseu care urcă de la Turnul Roşu în Creastă, o bucată de traseu care urcă de la Valea Oltului, tot în creasta Făgăraşului, însă acolo ne-am oprit. Anul acesta a fost foarte, foarte complicat din pricina ploilor " este de părere Florin Fratu - coordonator proiect. 

Voluntarii urmază să refacă şi marcajele de pe traseele care duc către Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, unele dintre preferatele turiştilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri