Sari la conținut

Maşini de milioane de euro, concurs prin România

La cursa de anul acesta s-au înscris 130 de maşini de lux, iar localnicii din Arad s-au îngrămădit la graniţă să le vadă. Fanii au făcut haz de necaz când s-au gândit ce vor păţi bolizii pe drumurile României. Piloţii nu s-au speriat, iar când au ajuns pe autostradă nu s-au sfiit să lase liberi caii-putere.

"A fost frumos. Pe noua autostradă am mers cu pedala jos, cu 340, așa că...", spune un şofer.

Unii şoferi străini au făcut însă cunoştinţă şi cu poliţia rutieră, după ce au zburat prin faţa radarelor.

"Nu am nici o idee ce se va întâmpla acum... Nu am mers tocmai cu viteză. Puţin sub 200. Nu ştiu ce să zic...", spune un şofer pe care l-a prins radarul.

E drept, mulţi au avut şi cu ce să se laude...

"Este un Hurracan (Lamborghini) are doar 1 săptămână. 10 zile. E între primele modele livrate. Maşinile sunt speciale pentru că noi suntem speciali! Da! Şi e o nebunie!", spune un participant.

Fostul pilot de Formula 1 Jean Alesi participă şi el la cursa Gumball 3000. Experienţa l-a ajutat. A fost primul care a ajuns de la Nădlac la Sibiu.

"Drumuri libere, trafic puțin, a fost ok", Jean Alesi, fost pilot de Formula 1.

Cursa Gumball 3000 a fost înfiinţată în 2013 şi adună competori pe toate continentele. Taxa de participare diferă în funcţie de şofer şi poate ajunge până la 40 de mii de euro. Fondurile adunate sunt donate unor fundaţii care ajută tineri sărmani care vor să se implice şi au proiecte în domeniul educaţiei, sportului şi mediului înconjurător.

Reporteri: Dan Codre, Adela Mohanu
Operatori: Cristian Kovacs, Lucian Sandu