Maşini noi pentru jandarmii montani

Data publicării:
MASINI NOI JANDARMI

Maşinile primite de jandarmii montani sunt modele 4x4, au troliu care poate fi folosit pentru tractarea altor maşini sau snowmobile blocate în zăpadă şi au spaţiu amenajat pentru echipamentele de intervenţie. A fost adus şi un autovehicul cu şenile, cu care se poate ajunge pe versanţii abrupţi şi cu care se pot evacua răniţi în caz de avalanşe sau accidente de schi.

Modelul are o capacitate de transport efective de 6 persoane. în acelaş timp are posibilitatea să transporte echipamentul pentru şase persoane, într-o intervenţie în zona montană.

Utilajul este dotat cu o targă ce poate fi folosită atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.

"Este o donaţie din partea jandarmeriei elveţiene, este urmare a rezultatelor deosebite pe care noi le-am obţinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ocazie cu care reprezentanţii din mai multe ţări occidentale au fost aici. În acest an s-au executat trei schimburi de exeperienţă între jandarmeria română şi jandarmeria elveţiană ", a declarat Eugen Pop - general de brigadă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov.

" Am participat la o vizită în statul elveţian , unde  se prezentau procedurile la sală după care mergeam în teren şi efectuam intervenţii de salvare în stânc, salvare din hornuri ", a spus Marian Măluşelu - locotenent colonel Jandarmeria Montană.

În total jandarmeria montană a primit 12 maşini de teren, 8 ATV-uri şi un snowmobil. Pentru zona Braşov au fost repartizate 7 maşini.

"Judeţul Braşov va deveni o zonă mai sigură pentru turişti, pentru cei care tranzitează această zonă, pentru cei care vin la distracţie, la plăcere, la sport de perfomanţă ", a precizat Mihai Mohaci , prefectul municipiului Braşov.

Iarna trecută, jandarmii montani din Braşov au avut 70 de intervenţii în Poiana Braşov şi peste 200 în judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri