Sari la conținut

Medic prins în flagrant când lua mită

UPDATE: 21.07.2016: Medicul va fi cercetat în arest la domiciliu.

Medicul de la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Braşov, Marius Ioan Stoica, era de gardă atunci când a fost prins la flagrantul de ieri că a luat mită 800 de lei pentru a opera un pacient. Flagrantul a fost organizat în camera de gardă a secţiei de ortopedie de la Spitalul Judeţean Braşov. Cel care i-a dat banii medicului a pretins că este aparţinătorul unui pacient, dar de fapt era investigator sub acoperire. Medicul i-a cerut să pună banii sub o patură pentru a evita să pună mâna pe ei. După flagrant, medicul a declarat vehement că nu a luat mită niciodată.

"Domnule doctor este adevărat că aţi luat mită? Nu, nu am pretins şi nu am luat", Marius Stoica, medic ortoped.

Medicul a fost dus în jus în jurul orei 22:00 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov unde a fost. După aproape două ore a plecat de acolo cu cătuşe şi escortă şi a fost dus în arestul IPJ Braşov. La intrarea în sediul Parchetului doctorul a declarat din nou că nu a luat bani.

"Nu am luat nicio mită.(R: Dacă nu primeaţi bani de la pacienţi îi operaţi sau rămâneau aşa?) Pacientul a fost operat şi externat acum trei săptămâni. (R: Dar astăzi aţi fost prins în flagrant că aţi luat 800 de lei) Nu a fost niciun flagrant", Marius Stoica, medic ortoped.

Un pacient internat în secţia de ortopedie a declarat că medicul şi-a anunţat pacienţii că este cercetat şi că vor fi preluaţi de un alt medic.

"Ne-a spus că o să găsim alt medic alt ortoped că dumnealui este urmărit. (R:Dar aşa era un medic OK?) Da, da. (R: V-a cerut vreodată bani sa ceva?) Nu, nu. (R: Nici nu a cerut sau să dea de înţeles?) Nu, nu", pacient.

Anul trecut, un alt medic ortoped de la Spitalul Judeţean a fost reţinut pentru luare de mită.

Reporteri: Ruxandra Morar, Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan