Meseriile, la mare căutare în rândul elevilor

Data publicării:
TARGUL LICEELOR

Alexandru are doar 14 ani însă ştie sigur că pentru o carieră de success este nevoie de multă muncă. Îl atrage meseria de electrician aşa că a început deja să se informeze despre oportunităţi în domeniu.

„Îmi place foarte mult şi asta face şi unchiul meu. L-am ajutat să facă instalaţii, să repare televizoare...de toate", spune Alexandru.

De altfel şi părinţii vor să se asigure din timp că proprii lor copii se pot specializa cât mai repede într-o meserie, astfel că iau în calcul în primul rând liceele cu profile tehnologice.

„N-ar strica să înveţe o meserie, mai ales că a fost o perioadă destul de lungă în care şcolile astea au dispărut", spune Dana Roşia, părinte.

În timp ce unii se pregătesc practic, alţii au pretenţii şi planuri mai mari de viitor, iar cele mai întâlnite opţiuni sunt limbile străine sau matematica.

Mii de elevi au vizitat, în acest weekend, târgul liceelor, curioşi să afle cât mai multe detalii care i-ar putea ajuta să se decidă pe băncile cărei instituţii şcolare îşi vor petrece următorii patru ani din viaţă. Până atunci însă, elevii mai au de trecut de evaluarea naţională din vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri