Meşteşuguri păstrate cu sfinţenie

Data publicării:
MESTESUGURI PASTRATE

Trăim vremuri în care păstrarea tradiţiilor se dovedeşte o misiune tot mai grea. Astăzi, meşteşugurile au fost înlocuite cu profesiile, iar multe dintre obiectele lor devin inutile pentru omul modern. Cu toate acestea, sunt încă persoane care participă la păstrarea tradiţiilor, atât cât se poate. Mark Tudose este unul dintre aceşti oameni.

"Cred că României, în momentul de faţa, îi lipsesc poveşti frumoase. Chiar cred că ar avea nevoie de poveşti frumoase prin care România să devină total împlită. Soluţia poveştilor frumoase stă în noi, noi facem povestea, noi scriem povestea în fiecare zi şi depinde de fiecare dintre noi ca să o construim. E ca un puzzle care numai de noi depinde. Punem multe piese şi la un loc pot genera o poveste natională", spune Mark Tudose.

Un om ager, cu o imaginaţie bogată şi plin de inspiraţie, Mark este un meşteşugar al noilor vremuri care dă viaţă lemnului de mai bine de 13 ani. Moşteneşte talentul şi interesul pentru arta populară de la bunicul său. A vrut să spargă preconcepţiile, să demonstreze că românii pot fi valoroşi şi lăudaţi pentru felul în care reînvie trecutul, unul din cele mai de preţ lucruri pe care le au.

Dincolo de utilitatea practică, pe care azi nu şi-o mai găsesc, lingurile de lemn ale lui Mark sunt adevărate opere de artă. Lingurile lui au ajuns chiar şi în mâinile Prinţului Charles.

Mark a absolvit Şcoala Populară de Arte din Bucureşti, iar în 2005 s-a stabilit în Sighişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri