Microbuzele şcolare, luate la control

Data publicării:
MICROBUZE

Toate autobuzele şcolare sunt controlate zilele acestea de către agenţii Poliţiei Rutiere, cei de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar. Vor fi verificate ITP-urile şi dar şi RCA-ul, precum şi dacă şoferii au certificat de competenţă profesională. "Verificăm starea tehnică, documentele maşinii, respectiv talonul de înmatriculare, asigurarea, permisul şoferului. Considerăm că prin aceste acţiuni Poliţia Română contribuie la siguranţa în şcoli.", Liviu Naghi - purtător de cuvânt IJP Braşov

Până acum au fost verificate 25 de microbuze, dar nu au fost descoperite nereguli. Şoferii spun că sunt conştienţi că au o mare responsabilitate atunci când îi duc pe copii la şcoală. Părinţii care nu au maşini personale trebuie doar să facă cerere la şcoală pentru a beneficia de transport gratuit pentru copii, de acasă la şcoală şi invers. 

În tot judeţul Braşov sunt 75 de microbuze şcolare înregistrate, a câte 16 locuri fiecare. Mai grav este că maşinile care  transportă elevi sunt puţine. Reprezentantii Inspectoratului Şcolar au cerut de la Ministerului Educaţiei, încă de anul trecut, din al doilea semestru, 15 microbuze, dar răspunsul a fost unul negativ. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri